Benvolguts socis i amics,

Ens plau adreçar-nos a vosaltres per tal de comunicar-vos un resum de les activitats que aquesta Junta Directiva ha organitzat els darrers mesos de 2011, i algunes de les properes.

L’1 de juny a Tarragona es va signar el conveni marc entre la Universitat Rovira i Virgili i l’ARCCI que permetrà conèixer la cultura hebrea i facilitar els intercanvis amb la Universitat Ben Gurion de Beer Sheva.
El 9 de juny a Tarragona, -en un acte organitzat per l’Ateneu Acàcia i l’ARCCI- va pronunciar una conferència l’amic Joan B. Culla sobre: El filosionisme i l’antiisraelisme a Catalunya.
El 15 de juliol a Raanana (Israel), l’Andreu Lascorz va pronunciar una conferència sobre: “La premsa espanyola davant el conflicte Àrab – Israelià. Diàleg i reflexions sobre el paper de Catalunya” i en acabar va rebre un homenatge -“pel fet de crear ponts entre la diàspora i Israel” – de l’OLEI de mans del seu vicepresident i membre de la Junta Directiva de l’ARCCI, l’advocat León Amiras.
El 6 de setembre els presidents de la CIB i de l’ARCCI van tenir una reunió per tal de comentar estratègies de col•laboració.
El 10 de setembre, al Casal cultural de Mollet, amb motiu de la Diada l’Andreu Lascorz va pronunciar una conferència de títol: Des de l’exili i Holocaust dels jueus catalans, fins el dia d’avui.
El 27 de setembre la premsa escrita a Tarragona va publicar la notícia de la col•laboració entre el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i l’ARCCI que estava permetent un increment del turisme israelià a casa nostra.
El 4 d’octubre es va renovar el conveni de col•laboració entre l’Ajuntament de Tarragona i l’ARCCI per a la recuperació i promoció del passat judeo-català. El mateix dia a la CIB membres de la Junta Directiva de l’ARCCI van participar en una trobada amb el Ministre de la Diàspora de l’Estat d’Israel, el Dr. Yuli Edelstein.
El 10 d’octubre a la Universitat Hebrea de Jerusalem, el Dr. Abraham Haim va recollir el Premi CICLA 2010, atorgat a l’Andreu Lascorz.
El 14 d’octubre el Banc del Temps de Cambrils i l’ARCCI vam organitzar una conferència de títol: Des de l’exili i Holocaust dels jueus catalans, fins el dia d’avui.
El 19 d’octubre a Barcelona, l’ARCCI i la B’nai B’rith van organitzar una activitat. El Dr. Bernard-Israel Feldman (encarregat d’Hasbarà de la B’nai B’rith d’Israel) ens va parlar sobre: El terrorismo contra Israel. Lamentaciones – Lamentos – Gemidos de las víctimas. Punto de vista de un víctimólogo israelí.
El 21 d’octubre socis i amics de l’ARCCI van col•laborar i participar en la Marxa per la llibertat del Gilad Shalit i de suport a l’Estat d’Israel a Barcelona.
El 25 d’octubre es va fer una reunió a Tarragona per tal d’avaluar el seguiment del conveni signat amb l’Ajuntament de Tarragona “Enyorada Tarragona”.
El 28 d’octubre a Madrid, al Centre Cultural Blanquerna, organitzat per Casa Sefarad-Israel i Blanquerna, el Dr. Jaime Vandor i l’Andreu Lascorz van parlar sobre l’ARCCI i els seus 32 anys de vida.
El 8 de novembre al Palau de la Generalitat, membres de la Junta Directiva es van reunir amb el Vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya.
El 9 de novembre l’Agregada Cultural de l’Ambaixada d’Israel, la Dra. Ahuva Spieler es va reunir a Reus, amb el president de l’ARCCI.
El 10 de novembre es va procedir a realitzar la signatura protocol•lària del conveni entre l’URV i l’ARCCI, amb el rector de la Universitat Rovira i Virgili, a Tarragona.
El 13 de novembre, a Reus, el president de l’ARCCI va rebre en nom del director israelià Eyal Silvan, el primer premi del festival MEMORIMAGE, per: Jaffa, the orange clockwork.
El 17 de novembre a Reus, a la Biblioteca Xavier Amorós, l’Andreu Lascorz va pronunciar una conferència de títol: L’educació als calls catalans.
El 25 de novembre, a la CIB vam celebrar els 32 anys de l’ARCCI amb una conferència del Dr. Abraham Haim de títol: Las comunidades judías orientales en Israel, entre laicismo, tradicionalismo y ultraortodoxia. Durant l’acte es va retre un merescut homenatge a l’ex-president i soci de l’ARCCI, el Dr. Simon Emergui.
L’1 de desembre el president de l’ARCCI va mantenir reunions a l’Ambaixada d’Israel a Madrid i posteriorment amb l’ASEI.
El 9 de desembre el president de l’ARCCI va mantenir reunions a Barcelona, amb el president de la CIB i periodistes amics de l’ARCCI
L’11 i 12 de desembre a Tarragona i Barcelona respectivament, socis i amics de l’ARCCI van compartir impressions amb el Dr. José Danor, amic i director del setmanari israelià AURORA.

El volum d’activitats de l’ARCCI i el nombre de membres, més de 800, aconsella seguir les nostres activitats i les d’altres entitats a través de la nova pàgina web de l’ARCCI http://www.arcci.cat
i del Facebook de l’ARCCI
http://www.facebook.com/arcci.catalunya.israel
on al MUR veureu resumides les notícies de la nova pàgina web. El blog de l’ARCCI (arcci2007.blogspot.com) continuarà obert a fi i efecte de poder consultar els seus continguts.

Animem als socis i amics de l’ARCCI a col•laborar amb la Fundació Hatikvà, que te per objectiu ajudar al Col•legi Hatikvà de Valldoreix. Per tal de contactar envieu un mail a: fundacionhatikva@gmail.com, o telefoneu al 936744757, o al 686653472.

AVENÇ D’ACTIVITATS (properament donarem més detalls)
El 19 de gener, conferència a Reus.
El 20 de gener, conferència a Barcelona.
El 31 de gener, activitat en col•laboració amb l’Ambaixada d’Israel a Reus.
El 2 de febrer, començarà a l’URV un curs de 15 hores, sobre Cultura judeocatalana i hebreu modern, obert a tothom.
En col•laboració amb la CCCI estem preparant una exposició d’artistes israelians pel mes de març a Tarragona..
A l’abril farem a Barcelona l’Assemblea General de l’ARCCI.
Estem preparant en col•laboració amb l’empresa de vins i caves caixer ELVIWINES una visita al call de Falset, a les bodegues de vi caixer de Porrera i al call de l’Aleixar.
L’empresa TRAVEL NEXUS (Tel. 649144459) de Barcelona, està organitzant un viatge a Israel per la primera quinzena de juny, amb la col•laboració de l’ARCCI.
A hores d’ara estem preparant més activitats pels primers mesos del 2011, us informarem quan es concretin.

Restem a la vostra disposició amb un cordial xalom!

F. Andreu Lascorz Arcas Xavier Estivill Balsells
President Secretari General

Reus, 23 de desembre de 2010