Benvolguts socis i amics,

Ens plau adreçar-nos a vosaltres per tal de comunicar-vos les activitats que aquesta Junta Directiva ha organitzat els darrers mesos, i algunes de les properes.

El 12 de maig a Sabadell vam fer un sopar amics i socis de l’ARCCI.
El 17 de maig a Tarragona, l’Andreu Lascorz es va entrevistar amb el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona el Sr. Joan Aregio per tal de fer un seguiment del conveni signat entre el Patronat i l’ARCCI.
El 20 de maig a Tarragona, l’Andreu Lascorz es va entrevistar amb el Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona el Sr. Xavier Sabaté.
El 24 de maig a Tarragona, l’Andreu Lascorz es va entrevistar amb el diputat del Parlament de Catalunya Rafael Luna i el regidor de Tarragona Alejandro Fernandez.
El 28 de maig a Madrid, el president es va entrevistar a l’Ambaixada d’Israel, després amb el Sr. David Hatchwell i posteriorment amb amics de l’ASEI.
El 2 de juny a Tarragona van continuar les Jornades Enyorada Tarragona 2010, amb una conferència de l’arqueòleg Joan Menchon.
El 9 de juny a Tarragona, -en un acte organitzat per l’Ateneu Acàcia i l’ARCCI- va pronunciar una conferència l’amic Joan B. Culla sobre: El filosionisme i l’antiisraelisme a Catalunya, en acabar vam fer un sopar d’amics i socis de les dues entitats.
El 10 de juny a la CIB, el president va pronunciar una conferència sobre: Catalunya vista des d’Israel. Al mateix acte es va entregar al president de la CIB el Diploma de reconeixement pels 30 anys d’activitats de l’ARCCI, rebut l’any 2008 a Jerusalem, durant l’entrega del Premi Samuel Toledano.
Com a continuació del text del Dr. Jaime Vándor (Revista Raíces, no. 82), en el no. 83 (Estiu de 2010) va aparèixer a Raíces, Revista judía de cultura, a les pàgines 77 i 78 un article de l’Andreu Lascorz sobre: Els 30 anys de vida de l’ARCCI. L’article també va aparèixer al setmanari israelià AURORA (el dijous 13 de maig de 2010, a la pàgina 14).
Socis de l’Associació Amistat Jueu-Cristiana de València i membres de l’ARCCI van participar en la visita dels dies 25, 26 i 27 de juny als monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona.
El 15 de juliol a Raanana (Israel), l’Andreu Lascorz va pronunciar una conferència sobre: “La premsa espanyola davant el conflicte Àrab – Israelià. Diàleg i reflexions sobre el paper de Catalunya” i en acabar va rebre un homenatge “pel fet de crear ponts entre la diàspora i Israel” de l’OLEI de mans del seu vicepresident i membre de la Junta Directiva de l’ARCCI, l’advocat León Amiras.
La proposta de quotes per l’any 2010, que es va aprovar a l’Assemblea General és de 20 euros pels socis numeraris de menys de 25 anys i 40 euros pels socis numeraris; seran socis protectors aquelles persones físiques o jurídiques que satisfacin una quota superior als 40 euros). Per a les noves incorporacions, després de fer l’ingrés de la quota, s’hauran de posar en contacte amb algun membre de la Junta Directiva per tal d’omplir la sol•licitud. El número de compte corrent de l’ARCCI és el: 2013 1669 14 0200097426 (Caixa Catalunya). Indiqueu en fer l’ingrés nom, cognoms i telèfon. Qui vulgui domiciliar el pagament de la quota ens ha de fer arribar nom, cognoms, NIF i número de compte corrent a qualsevol de les dues adreces electròniques que apareixen al final d’aquest comunicat.
El volum d’activitats de l’ARCCI i el nombre de membres, més de 750, aconsella seguir les nostres activitats i les d’altres entitats a través de la nova pàgina web de l’ARCCI http://www.arcci.cat
i del Facebook de l’ARCCI
http://www.facebook.com/arcci.catalunya.israel
on al MUR veureu resumides les notícies de la nova pàgina web. El blog de l’ARCCI (arcci2007.blogspot.com) continuarà obert a fi i efecte de poder consultar els seus continguts.

Animem als socis i amics de l’ARCCI a col•laborar amb la Fundació Hatikvà, que te per objectiu ajudar al Col•legi Hatikvà de Valldoreix. Per tal de contactar envieu un mail a: fundacionhatikva@gmail.com, o telefoneu al 936744757, o al 686653472.

PROPERES ACTIVITATS,
El 8 de setembre es celebra Roix ha-Xanà, qui vulgui participar amb alguna comunitat jueva que contacti amb el president o el secretari general.
El 10 de setembre a Mollet, xerrada-col•loqui de l’Andreu Lascorz, a les 21 hores al Casal Cultural de Mollet, de títol: Des de l’exili i l’Holocaust dels jueus catalans fins al dia d’avui.
Durant el mes de setembre es signarà oficialment un conveni de col•laboració amb la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i es previst de renovar els signats amb els ajuntaments de Reus i Tarragona.
El 18 d’octubre a Reus, començarà un curs d’Hebreu modern: nivell inicial, de 98 hores, CODI: 2010529, organitzat a Mas Carandell. Interessats telefoneu al 977010850
A hores d’ara s’estan organitzant tres conferències (octubre-novembre i desembre) i una exposició a Reus, relacionades amb la cultura hebrea, de les quals avisarem puntualment.
Durant el mes d’octubre es farà una marxa a Barcelona, exigint la llibertat pel Gilad Shalit i de suport a l’Estat d’Israel. Concretarem ben aviat per la nova pàgina web.
El 19 d’octubre a Barcelona, l’ARCCI i la B’nai B’rith organitzaran una activitat, el Dr. Bernard-Israel Feldman (Encarregat d’Hasbarà de la B’nai B’rith d’Israel) ens parlarà sobre: El terrorismo contra Israel. Lamentaciones – Lamentos – Gemidos de las víctimas. Punto de vista de un víctimólogo israelí.
El 28 d’octubre a Madrid, presentació de l’ARCCI a càrrec del Dr. Jaime Vándor i el president de l’ARCCI.
Estem preparant en col•laboració amb l’empresa de vins i caves caixer ELVIWINES una visita al call de Falset, a les bodegues de vi caixer de Porrera i al call de l’Aleixar.
L’empresa TRAVEL NEXUS (Tel. 649144459) de Barcelona, està organitzant un viatge a Israel, amb la col•laboració de l’ARCCI.
Durant el mes de novembre el Dr. Abraham Haïm pronunciarà una conferència a Tarragona.
El 27 de novembre celebrarem els 32 anys de l’ARCCI, amb un sopar a Barcelona. Durant el sopar es farà un petit homenatge al Dr. Simon Emergui.
A hores d’ara estem preparant més activitats, us informarem quan es concretin.

Restem a la vostra disposició amb un cordial xalom!

F. Andreu Lascorz Arcas Xavier Estivill Balsells
falascorz@gmail.com xavier@estivillprocura.cat

Reus, 6 de setembre de 2010