Parlament de Galícia

Barcelona, 3 de març de 2013

 Benvolguts/des,

L’ARCCI és una Associació Cultural que promou i realitza, sense ànim de lucre, tota mena d’activitats de divulgació i intercanvi cultural entre els seus socis, públic en general i organitzacions similars (conferències, concerts, exposicions, cursos, etc.) d’ambdós països.

L’any 1978 no hi havia relacions diplomàtiques entre Espanya i Israel. Llavors l’Associació de Relacions Culturals Espanya-Israel (ARCEI) omplia, parcialment, aquest buit facilitant l’estada de voluntaris als Kibbutz, organitzant viatges a Israel, relacionant-se amb personalitats israelianes, organitzant conferències, exposicions, cursos de llengua hebrea… L’any 1986, amb l’establiment de relacions diplomàtiques, es creà l’ARCCI en un àmbit d’activitats fonamentat a Catalunya; i des de Catalunya s’han organitzat centenars d’actes de tot tipus. Com a primera Associació d’aquest tipus a l’Estat, vàrem assessorar d’altres entitats similars en el procés de creació.

L’Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel. Demana als partits presents al Parlament de Galícia que no consumeixen finalment el seu veto a l’aprovació per la càmera galega d’una declaració institucional que commemori el Dia Internacional de record de l’Holocaust.

Aquesta commemoració internacional ha d’estar sempre per sobre de les diferències polítiques com ho està al Parlament de Catalunya i als països del nostre entorn. On aquesta data està sòlidament marcada al calendari anual amb la participació del Govern i de l’oposició en un acte solemne de record i homenatge a totes les víctimes de l’Holocaust.

Restant a la seva disposició, rebin una salutació ben cordial,

F. Andreu Lascorz Arcas

President de l’ARCCI