PAX EUROPEA PER ISRAEL?

 

La Pax Europea accepta amb normalitat que més de dos milions de civils israelians pateixin des de fa anys bombardejos diaris al sud d’Israel. Comprén que diàriament des de Gaza amb total impunitat –mai és noticia- aterroritzin aquestes persones, que el meu amic Mordechai ben Abir i la seva esposa, amb 86 anys hagin d’anar sovint als refugis, dia i nit… la Pax Europea es trenca quan el govern democràtic de l’Estat d’Israel decideix respondre lesagressions. Justament llavors el conflicte és noticia, i es torna a criminalitzar tot el que es fa des d’Israel per defensar els seus habitants.

 

Europa ha protagonitzat dos mil anys d’antijudaisme, i segles d’antisemitisme i judeofòbia. Europa i la seva pau no ha considerat la possibilitat d’analitzar l’Holocaust, d’assumir la culpa, de reconèixer els mecanismes que van permetre Auschwitz i altres camps d’extermini i així l’antisemitisme muta en israelofòbia. La israelofòbia gaudeix de molta salut sota la Pax Europea, se sent molt còmoda i admirada, el guió permet bombardejar amb impunitat des de Gaza i criminalitza qualsevol resposta israeliana, entén que els islamofeixistes d’Hizbullah ataquin el nord d’Israel però rebutja que l’exèrcit d’Israel defensi els seus ciutadans, reclama l’abandonament dels Alts del Golan a fi i efecte de poder disparar amb més facilitat sobre el nord Israel i… 

 

Milions de jueus van ser assassinats durant l’Holocaust i havien d’acceptar-ho amb resignació, els israelians poden patir atacs diaris com un fet habitual i no han de reaccionar,  han d’entendre que flotes de seguidors de la Pax europea vulguin anar a Gaza, -per cert a què fer? mentre a Síria moren milers de persones.

 

La Pax Europea és israelòfoba, criminalitza Israel i qüestiona la seva existència, permet que Ahmadineyah i altres personatges semblants amenacin d’esborrar del mapa Israel com la cosa més normal de món, argumenten que l’única democràcia real de l’Orient Mitjà és un problema i…, doncs bé, no crec gens ni mica en aquesta Pax Europea, crec que el govern de l’Estat d’Israel ha de protegir els seus habitants, que Europa i la comunitat internacional han de recuperar el seny  i recolzar públicament el dret que té l’Estat d’Israel de defensar-se, i que aquesta aposta europea, la Pax europea , no té futur.

 

F. Andreu Lascorz Arcas