Notícies:

CCT

“Israel té més confiança en el futur econòmic d’Espanya que els propis espanyols”
16/07/2012

 

Alon Bar, ambaixador d’Israel a Espanya i Andorra, ha aixecat aplaudiments entre l’auditori del “Bon dia Tarragona” de la Cambra quan ha assegurat que “Israel té més confiança en el futur econòmic d’Espanya del que tenen els propis espanyols”.

Aquestes paraules tenen més valor si tenim en compte que prèviament el màxim diplomàtic israelià a l’Estat ha resseguit les fortaleses d’una economia, la del seu país, que se sustenta en la innovació. Abans, però ha  justificat el perquè d’una inversió en innovació “que és superior a la del conjunt de la Unió Europea” o el fet que tenen més star ups al Nasdaq de les que hi ha a Silicon Valley.

L’Ambaixador ha explicat que “tenim pocs recursos naturals”. “Un mercat interior petit, de set milions de persones. I pocs clients al voltant”.  Això els ha obligat a espavilar-se. “Parlem molts idiomes i parlem sobretot l’idioma del comerç internacional”. Per tot això, “per nosaltres sortir a l’exterior i innovar és una obligació”.

Alon Bar ha convidat als emprenedors a internacionalitzar-se i en aquest sentit ha admès que Catalunya i Israel tenen moltes similituds. (250.000 israelians visiten cada any Catalunya).

“Invertir al nostre país en innovació és rendible”. Tot i que ha dit que, “encara no tenim multinacionals espanyoles a Israel en temes d’innovació”, si bé ha admès recents contactes. En aquest punt ha explicat que en els propers cinc anys invertiran 20.000 milions d’euros en infraestructures “i estem buscant socis”.

En aquest sentit, la Cambra de Tarragona s’ha compromès a fer arribar a l’Ambaixada d’Israel totes les peticions i consultes dels nostres emprenedors que tinguin com a objectiu establir  lligams comercials amb aquell país.

Alon Bar va néixer l’any 1957 a Sasa, un kibutz al nord d’Israel. És llicenciat en Estudis Internacionals i Educació per la Universitat Hebrea de Jerusalem.

Es va incorporar al Ministeri d’Afers Exteriors d’Israel l’any 1984 com a cadet de l’Acadèmia Diplomàtica. Des de llavors ençà ha estat Ministre Conseller de l’Ambaixada d’Israel a Madrid (1994-1998), Director del Departament de Control d’Armaments del Ministeri d’Afers Exteriors (2000-2006), Director General per Assumptes Estratègics (2008-2009), Cap del Gabinet de la Ministra d’Afers Exteriors, Tzipi Livni (2007-2009), Director General de la Direcció de Cultura i Ciència al Ministeri d’Assumptes Exteriors d’Israel (2010-2011).