28 d’octubre

Presentació de l’Associació de Relacions Culturals

Catalunya-Israel (ARCCI)

L’ARCCI va complir 31 anys recentment, i durant aquest període ha emprès infinitat d’activitats culturals i institucionals destinades a vincular les societats catalana i israeliana. El 2007 la Junta Directiva es va renovar iniciant una etapa continuista però encara més activa que li ha valgut el reconeixement de l’Estat d’Israel i de la seva Ambaixada a Espanya.

Durant aquest acte, prologat per Miguel de Lucas com a Secretari General de Casa Sefarad-Israel, intervindran l’Andreu Lascorz i el Dr. Jaime Vándor. El Doctor Vándor, d’origen hongarès que va poder escapar de l’Hongria fustigada pels nazis gràcies a la protecció de l’Àngel Sanz Briz, explicarà els inicis i els primers desafiaments de l’RCCI en la seva qualitat de membre fundador. El professor Lascorz, conferenciant i autor de diverses obres literàries relacionades amb la cultura jueva, dissertarà sobre els projectes de futur que afronta la Junta que presideix des de 2007.

Centre Cultural Blanquerna i Casa Sefarad celebren un tercer cicle conjunt d’activitats relacionades amb la cultura jueva en el seu estret lligam amb Catalunya. La prolongada permanència de comunitats en llocs com Girona, Besalú o Barcelona, ha donat lloc a una memòria fecunda que es manifesta en camps com l’arquitectura, la gastronomia, la literatura o la música. Un any més, celebrem una iniciativa que pren octubre i novembre com a dates i Madrid com a espai que completa un triangle ple d’afinitats amb Catalunya i amb la cultura jueva.

Centre Cultural Blanquerna (Alcalá, 44; Madrid) Les tres convocatòries tindran lloc a les 19,30 hores. Entrada gratuïta fins omplir l’aforament