Tsili

Al 1942, Tsili Kraus té 12 anys. És la més jove d’una gran família i viu en un poble d’Europa Central. Quan l’odi anti-jueu entra en erupció, tots van fugir, deixant Tsili per mantenir la casa. Però no retornen… Tsili lluitarà per sobreviure. Ella va passar tres anys en la clandestinitat, la recol · lecció de fruits silvestres, robant menjar i amagant-se en graners o estables. Fins que coneix a en Marek, que havia escapat d’un campament i el que també s’està ocultant … S’enamoraran i viuran junts la maledicció bíblica dels descendents de Caín “Serà un rodamón i errant” (gènesi IV, 12). Més enllà del testimoni, aquest extraordinari llibre mostra un immers horror, la nena pot construir la seva identitat a través de la percepció física del món.

  

Flors d’ombra

El gueto en el qual han estat confinats els jueus serà liquidat pels nazis i els seus habitants deportats als camps de concentració. Coneixedora de la destinació que els espera , la mare d’Hugo , un nen d’onze anys , només pensa en com salvar el seu fill…

 Finalment troba a la Mariana, una jove que treballa en un bordell , qui accepta ocultar a la recambra de la seva habitació. Mariana és una noia infeliç que nit rere nit rep a la seva habitació a soldats i oficials nazis i odia el que ha fet amb la seva vida forçada per les circumstàncies. Assegut a la foscor del seu amagatall, Hugo escolta els sorolls i les converses i va prenent consciència de les massacres que es perpetuen i de la sexualitat que desperta.

 Alhora que manté el lector en suspens sobre la destinació dels dos protagonistes, la novel · la es convirteix en un meravellós cant a l’amistat primer i l’amor després en un món en plena destrucción.A mesura que la novel ·la s’acosta al seu punyent final Aharon Appelfeld , amb una profunda comprensió del que significa ser humà , descriu amb creixent mestratge el renéixer de la vida després de la tragèdia.

 

 En Bartfuss, l’Immortal

¿Què se’n va fer, dels supervivents dels camps que van emigrar a Palestina? ¿Com els va assimilar Israel? ¿I com van assimilar ells la nova vida, el nou país, el nou home que figurava que havien de ser? Aharon Appelfeld, un dels grans mestres de la literatura moderna en hebreu, en abordar aquest tema violava pràcticament un tabú. En Bartfuss, l’Immortal ensenya molt senzillament, a través dels petits fets de la vida, en què consisteix aquesta reconstrucció.

 ————————————————————————————————- 

El preu dels llibres és de 18€ cada un, els quals aniran destinats al viatje a Israel que realitzaran els alumnes de 3º i 4º d’ESO de l’escola Hatikva.

Si esteu interessants, si us plau contacteu amb nosaltres a Yadhatikva@gmail.com o avital527@gmail.com.

Gracies per la vostra col·laboració.